[PT]
INGREDIENTES:
150 gr de fígado de frango
150gr de coração de frango
70 gr de moela de frango
2 colheres de sopa de Manteiga culinária
Duas fatias grossas de bacon picadas em cubos
1 colher de chá de Alho triturado
Sal a gosto
Salsinha picada a gosto
Farinha de mandioca para farofa (tipo a Pinduca)
MODO DE PREPARO:
Cozinhe todos os miúdos juntos na panela de pressão por 25 minutos até que fiquem bem cozidos. Reserve 200 mL da água do cozimento.
Corte tudo bem pequeno e reserve. Doure o bacon em um frigideira alta, acrescente 1 colher de chá de alho triturado, coloque a manteiga e acrescente os miúdos para dourar levemente. Acrescente a farinha aos poucos até esteja bem incorporada como na foto. Não tem uma medida exata, pois depende de quão úmidos estão os miúdos. Misture a salsinha picada. Uma vez pronta retire 2/3 para rechear o frango e regue com 125 mL da água do cozimento para ficar bem úmida. Misture bem e recheie o frango já temperado. Amarre as coxas e leve forno conforme explicado na receita do frango assado.
Com o restante da farofa misture o restante do caldo do cozimento e use para decorar em volta do frango já assado.
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[EN]
INGREDIENTS:
150 g of chicken liver
150gr of chicken heart
70 g of chicken gizzard
2 tablespoons butter
Two thick slices of bacon chopped into cubes
Minced garlic
Salt to taste
Chopped parsley to taste
Manioc flour for crumbs
P.S.: Farofa (this special dressing) is made with manioc flour (harina de mandioca). The root of the manioc (cassava) plant is commonly sold as a very fine starch (almidón), often called tapioca flour in the US. But to make farofa, you need manioc flour that is coarsely ground, with a texture like farina cereal. You can find manioc flour in Brazilian markets or online.
PREPARATION:
Cook the chicken liver, chicken heart and chicken gizzard together in a pressure cooker for 25 minutes or in a pan until they are thoroughly cooked. Reserve 200ml of the cooking water.
Cut all very small and set aside. Brown the bacon in a skillet high, add 1 tablespoon of minced garlic tea, put the butter and add the kids to brown lightly. Add the manioc flour gradually until you are well incorporated as the picture. It don’t have a exact measure because it depends on how wet the ingredients are. Mix the chopped parsley. Once ready remove 2/3 to stuff the chicken and pour with 125 ml of the cooking water to look a little bit wet. Mix well and stuff the chicken already seasoned. Tie the legs, and it’s ready to go in the oven (read the Recipe of the roast chicken here).
With the remaining dressing mix the rest of the cooking broth and use to decorate around the already roasted chicken.
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